Camerabeveiliging
Camera typen

Typen bewakingscamera’s

Er zijn vele soorten bewakingscamera’s. We kunnen een onderscheid maken tussen verborgen camera’s en zichtbare camera’s en tussen binnen- en buitencamera’s. Ook kunnen we camera’s met bedrading onderscheiden van draadloze camera’s. Verder zijn er nachtzichtkijkers, zogenaamde ‘dome’-camera’s, ‘tilt’-camera’s en camera’s met bepaalde zoom-capaciteiten. Hieronder bespreken we een aantal types.

WiFi-camera’s

WiFi-camera’s zijn verbonden met het internet. Zo kunt u vanuit de supermarkt, het huis van de buren en uw vakantieadres bekijken hoe het er met uw huis aan toe gaat. De WiFi-camera wordt aangeboden door onder andere Canary, Nest Cam en Piper.

Dit type camera kan zeer eenvoudig worden geïnstalleerd en van afstand worden bediend via het internet. Boren is verleden tijd, want WiFi-camera’s zenden de beelden via een draadloos signaal. Hiermee lijken ze op draadloze camera’s, maar ze zijn niet hetzelfde. Draadloze camera’s werken immers vaak op batterijen en WiFi-camera’s niet. De WiFi-camera is de populairste keuze op de markt.

Camera’s met bewegingsdetectie

Naast reguliere camera’s die permanent opnames maken, zijn er ook camera’s met bewegingsdetectie. Deze starten de opname wanneer zij beweging binnen het bereik van de camera registreren. Dit heeft drie voordelen. Ten eerste reduceert het de opnametijd. Dit betekent dat een hoop opslagruimte bespaard blijft. Ten tweede zullen deze camera’s u meestal alarmeren wanneer zij activiteit registeren. Bovendien zijn sommige camera’s met bewegingsdetectie ook in staat om zelf te bewegen en dus hetgeen wat in hun gezichtsveld komt gedeeltelijk te volgen.

Nachtzichtcamera’s

Nachtzichtcamera’s hebben het voordeel dat ze ook ‘s nachts goed zichtbare opnames kunnen maken. Ook al is uw vertrek, gazon, tuin of woonruimte pikdonker, een nachtzichtcamera zal duidelijke opnames maken. De meeste camera’s beschikken over een nachtzichtstand, maar het is aan te raden dit van tevoren te controleren, omdat niet alle camera’s hierover beschikken.

Buitencamera’s

Buitencamera’s zijn er voor het beveiligen van uw tuin, oprijlaan, voordeur of terras. Meestal zijn deze camera’s waterdicht en uitgerust met nachtzichtstand.

‘Nanny Cams’

Een ‘nanny cam’ is vaak een verborgen camera. Dit type camera is bedoeld om uw kind(eren) en uw oppas in de gaten te houden terwijl u weg bent. Zo weet u dat uw kind(eren) veilig is/zijn en dat uw oppas zijn of haar werk goed verricht. De oppas zal dit niet doorhebben, maar het is wel aan te raden hem of haar te vertellen dat er opnames gemaakt worden.

Vaste camera

Vaste camera’s beschikken over de minste mogelijkheden. Ze hangen stabiel een zijn gericht op een vast frame binnen het gezichtsveld van de camera. Ze kunnen echter niet bewegen over de horizontale of verticale as en ook niet in- en uitzoomen.

Beweegbare camera

In tegenstelling tot vaste camera’s zijn er ook camera’s die op verschillende manieren kunnen bewegen. Hierbij worden drie verschillende soorten bewegingen onderscheiden: ‘pannen,’ ‘tilten,’ en zoomen.
  • Pannen is draaien om de verticale as. Een camera die ‘pant’ schudt als het ware ‘nee.’ Hierdoor wordt het gezichtsveld van de camera breder.
  • Tilten is draaien om de horizontale as. Dit is te vergelijken met ‘ja-knikken.’ Deze beweging maakt het gezichtsveld hoger.
  • Zoomen zorgt ervoor dat verre en kleine details met grotere precisie kunnen worden bekeken. Sommige camera’s kunnen tot wel 8x of zelfs meer inzoomen.
Niet alle beweegbare camera’s beschikken over al deze mogelijkheden. Afhankelijk van de mogelijkheden waarmee beweegbare camera’s zijn uitgerust hebben ze een groter gezichtsveld en meer scherpte dan vaste camera’s. Een apart type bewakingscamera dat over (sommige van) deze mogelijkheden beschikt is de zogeheten ‘dome’-camera. Het is echter niet gebruikelijk om dit type camera in te zetten als bewakingscamera in of rond het huis.Beweegbare camera’s kunnen handmatig of op afstand bestuurd worden. Dat laatste brengt een groot gebruiksgemak met zich mee. Sommige beweegbare camera’s zijn zelfs uitgerust met bewegingsdetectie, waardoor ze het bewegende object automatisch kunnen volgen.
 

©2024 camerabeveiligingprijzen.nl