Camerabeveiliging
Camerabeveiliging

Videobewaking

Videobewaking wordt steeds populairder. Veel gehoorde voordelen zijn het gemak waarmee de camera’s gebruikt kunnen worden, het geruststellende vermogen van de camera’s en het gevoel van veiligheid waartoe dit alles leidt. U kunt uw angst achter zich laten nu u niet meer zelf uw woning in de gaten hoeft te houden. Draadloze camera’s zullen deze taak van u overnemen, of u nou twee straten verderop bent of aan de andere kant van de wereld!

Draadloze camerabeveiliging

Technologie

Tegenwoordig bestaat er naast de traditionele camerabeveiliging ook draadloze variant. Deze ontwikkeling heeft de bewakingscamera nóg populairder heeft gemaakt. De draadloze variant kent een tweetal voordelen ten opzichte van traditionele camera’s mét bedrading. Ten eerste kunnen draadloze camera’s op vrijwel alle plekken geïnstalleerd worden, terwijl traditionele camera’s wat minder keuzevrijheid bieden. Ten tweede zijn draadloze camera’s goedkoper, omdat er vanzelfsprekend geen bedrading bij hoeft te worden aangeschaft.

In sommige gevallen wordt de draadloze camera nog wel per kabel van elektriciteit voorzien. Er zijn echter ook camera’s die volledig op batterij functioneren. Dit is de handigste variant van de draadloze bewakingscamera’s, aangezien het draadloze aspect hiermee volledig tot zijn recht komt.

Draadloze bewakingscamera’s zijn klein van formaat. In plaats van opnemen, zenden ze via signalen beelden naar een ontvanger. Deze ontvanger dient binnen een straal van ongeveer 130 meter te worden geïnstalleerd. De precieze afstand hangt af van het model.

Voordelen

Er bestaat een aantal redenen voor het aanschaffen van een draadloze camerabeveiligingssysteem. Allereerst registreert een bewakingssysteem indringers en inbrekers. Daarbij stelt het u in staat om verschillende plekken te bekijken vanaf een grote afstand. We onderscheiden twee typen draadloze bewakingscamera’s: zichtbare systemen en verborgen systemen. Elk van deze systemen kent zijn eigen toepassingen en voordelen.Zo wordt een verborgen systeem vaak ingezet om een oogje te houden op de oppas, de schoonmaker of ander huispersoneel. Op deze manier kunt er zeker van zijn dat uw eigendommen veilig zijn terwijl u niet thuis bent. Een zichtbaar systeem heeft heel andere voordelen. Zo’n systeem wordt vaak ingezet in openbare ruimtes zoals winkels, tankstations en treinstations. Zichtbare camera’s brengen soms ook het verkeer in beeld.Een voordeel van zichtbare camera’s ten opzichte van verborgen camera’s is hun afschrikwekkende en preventieve werking. Voordelen van verborgen camera’s zijn hun gebruiksvriendelijkheid, hun effectiviteit en het gemak waarmee ze kunnen worden afgewerkt.

Installatie

Draadloze camera’s kunnen vrij eenvoudig worden geïnstalleerd. Indien u hiervoor een monteur inhuurt, zal deze de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Als u de camera liever zelf installeert is dat mogelijk, maar is het noodzakelijk dat u de instructies grondig leest en in acht neemt. Vaak werkt de camera nog niet perfect na de installatie. Hoewel de meeste opstartproblemen kunnen worden opgelost, is een professionele aanpak geboden. Dit voorkomt hoge aanpassingskosten.

Kosten

Een andere factor die van invloed kan zijn op uw keuze tussen de verschillende types draadloze bewakingscamera’s is uw budget. De voordelen van draadloze camera’s zijn hierboven reeds opgesomd. Heeft u een niet-draadloze camera en wilt u graag overstappen op de draadloze variant. Dan is het eventueel ook mogelijk om voor de minder dure optie van het ombouwen te kiezen. Uw traditionele camera wordt dan omgebouwd naar een draadloze camera. U kunt dit zelfs zelf doen, mits u de instructies nauwgezet volgt.
 

©2022 camerabeveiligingprijzen.nl